Ušao Milisav u štalu da pomuze kravu. Uzeo kofu, stavio je pod kravu i počeo da muze. Taman malo napunio kofu, krava mlatne repom, obori kofu i prospe mleko. Milisav, šta će, podigne kofu, stavi je opet pod kravu, krene dalje da muze, taman opet malo napuni kofu, krava opet mlatne repom po kofi i obori je. Milisav gleda šta će, kako da reši sad taj problem? Pogleda gore i vidi gredu tačno iznad krave. Stane iza krave, uzme hoklicu, popne se na nju, uzme rep i prebaci ga preko grede. Medjutim, kako sad da ga pričvrsti da ostane gore? Seti se on, pa uzme jednom rukom i skine učkur sa pantalona da veže rep za gredu. Kako je vezivao rep, spadnu mu pantalone. U tom trenutku mu ulazi žena u štalu i ima šta da vidi!

- Crni Milisave, šta radiš to?!?!?!

Milisav pogleda u ženu, pogleda u kravu, tj. u kravino dupe, pogleda sebe bez pantalona, pa opet u ženu i reče:

- Eto, Milunka, jebem kravu! Sta god bi’ ti drugo rek’o, ne bi mi verovala…

 

Pouka end naravoučenije ove narodne basne je (ili su):

 

Uradjen godišnji obračun za struju. Znao sam ja da sam manje potrošio, jer sam zadnjih godinu dana živeo sam, usled posledice razvoda sa bivšom mi ženom u mene. Što će reći, ako manje potrošiš, vrate ti pare što si preplatio. Ali da će da mi vrate 4x više nego što sam očekivao, to nisam znao! Ladno mi vratili 300 evrića!!! I šta ja uradim prvo, kad sam dobio pare? Kao svako pravo muško – prvo odem kod frizera!!! Pa onda, kao svako pravo muško – u šoping!!! Mislim, da si kupim malo garderobe. Hteo sam ja i cipele da pogledam, nego se radnje već zatvorile.

 

Drugi slučaj:

 

Lepo vreme za vikend, konačno. Rešim ti ja da vozim bajs. Nazove me drug i ja se dogovorim da sa njim i njegovim sinom idemo zajedno. I sad, moš misliti kako zvuči kad kažem: E, bio sam za Zokijem, dobio sam upalu mišića nogu i boli me guza. Lepo me pitala drugarica: Jeste vi vozili bajs il’ ste „radili nešto drugo“?

Tako da, rodjaci, iz svega ovoga sledi:

Ja sam derpe! Šta god bi’ vam drugo rekao, ne bi mi verovali…

 

 

 

Puno pozdrava iz nisamkevemiNevenke „zapadnoevropskog grada“

 

Connor MacLeod of the Clan MacLeod

 

 

 

P.S. Mislim, nije tako k’o što izgleda, mogu da vam objasnim...!!!